Erityisherkkyys voimavaraksi

 


Mietitkö, oletkohan erityisherkkä? Lataa alta maksuton erityisherkkyystesti!

Erityisherkkyys

Mitä erityisherkkyys on?

Erityisherkällä ihmisellä, highly sensitive person (HSP), tarkoitetaan henkilöä, jonka tunne- ja aistiherkkyys on tavallista suurempi sekä hermojärjestelmä on tarkasti ja syvällisesti prosessoiva.

Tällaisia ihmisiä on noin viidennes väestöstä. Erityisherkkyys ei tarkoita herkkähipiäisyyttä tai yliherkkyyttä eikä se myöskään ole sairaus tai oireyhtymä. Synnynnäisenä psykofyysisenä ominaisuutena erityisherkkyydestä ei voi opetella pois eikä se toimi tahdonalaisesti.

Elaine Aron on psykologian tohtori ja psykoterapeutti, joka on tutkinut laajasti löytämäänsä ja nimeämäänsä erityisherkkää persoonallisuustyyppiä. Hän on määritellyt neljä osa-aluetta, jotka löytyvät hänen mukaansa jokaiselta erityisherkältä. Näiden piirteiden tiedostaminen auttaa ymmärtämään herkkiä ihmisiä. 

Erityisherkkyyden neljä osa-aluetta:

  1. tunne-elämän voimakkuus, emotionaalinen reaktiivisuus ja empatia (tunteiden ja tuntemusten voimakas kokeminen)
  2. kuormittumisalttius (ylivireys, ylikuormitus)
  3. aistiärsykkeiden ja -tiedon syvällinen prosessointi (tietoinen ja tiedostamaton)
  4. tarkka havainnointikyky (vivahteet, yksityiskohdat, kokonaisuus)

Lähde: Elaine Aron, Erityisherkkä ihminen

Pohditko, oletko erityisherkkä?

Lataa itsellesi maksuton erityisherkkyystesti (Elaine Aron) ja vastaa kysymyksiin!

Liityt samalla uutiskirjeen tilaajaksi. Lähetän vain laadukasta sisältöä. Voit poistua listalta koska vain haluat.

Verkkokurssi erityisherkille!

TULOSSA MYYNTIIN TAAS SYKSYLLÄ 2024!

Herkkyys voimavaraksi -verkkokurssi antaa sinulle avaimet ja konkreettiset työkalut siihen, miten valjastaa erityisherkkyys voimavaraksi ja nähdä se vahvuutena heikkouden sijaan. Tämä kurssi on sinulle erityisherkkä, joka haluat oppia tuntemaan ja arvostamaan herkkyytäsi paremmin. Kaikki tämä ja paljon muuta - samassa paketissa sinua varten!

"Herkkyys voimavaraksi -kurssi antoi minulle kauniisti ja lempeästi monipuolista tietoa erityisherkkyydestä sekä vahvistusta sille, että herkkyys on todella arvokas voimavara kaikkine vahvoine tunteineen ja intuitioineen. Suosittelen kaikille nimenomaan Annukan kurssia. Annukalla on ainutlaatuisen luonnollinen ja lempeä tyyli. Tykkään." - Petra

Oletko erityisherkkä? Entä miten valjastaa erityisherkkyys voimavaraksi?

 

Herkkyys ei ole heikkoutta, vaan meillä jokaisella on mahdollisuudet tehdä siitä itsellemme supervoima ja lahja, jota jakaa myös muille. Tärkeintä on oppia tunnistamaan herkkyys itsessään sekä kuuntelemaan ja kunnioittamaan sitä. Tässä minä voin auttaa sinua!

Voit aloittaa nappaamalla itsellesi maksuttoman Herkkyys voimavaraksi -työkirjan. Mukana myös erityisherkkyystesti.

Herkkyys voimavaraksi -työkirja

Aloita matka itsesi puolelle jo tänään! Ensimmäisenä askeleena saat tästä oppaaksi maksuttoman työkirjan.

Liityt samalla uutiskirjeen tilaajaksi. Lähetän vain laadukasta sisältöä. Voit poistua sähköpostilistalta koska vain haluat.

Miten minä voin auttaa sinua?

Olen ratkaisukeskeinen hyvinvointivalmentaja ja erityisherkkyyden koulutettu kokemusasiantuntija eli ammennan paljon omista kokemuksistani ja oivalluksistani. Valmentajana haluan auttaa sinua rakastumaan herkkyyteesi ja olemaan ylpeä tästä supervoimastasi.

Yksilövalmennuksen avulla pääset tutustumaan itseesi ja opit myös huolehtimaan paremmin ihanasta herkkyydestäsi, jotta voit nauttia sen lahjasta mahdollisimman suurella sydämellä!

Valmennuspalvelut
Valmennuspalvelut
Asiakaspalaute

Erityisherkän asiakkaan kokemus

"Tavoitteeni erityisherkkyyden hyväksymisestä toteutui ja ajattelumaailmani koki täyskäännöksen. Erityisherkkyys muuttui heikkoudesta voimavaraksi. En enää häpeile tai aliarvioi sitä. Sain oivalluksia myös rajoittavista uskomuksista ja millä konkreettisilla askelilla aloittaa, jotta saavuttaa unelmansa."

Haluatko lukea lisää aiheesta?

Tutustu Lempeämpi minä -blogiin, jossa lisää kirjoituksia erityisherkkyydestä. Aiheina muun muassa: erityisherkän uupuminen ja työssä jaksaminen, palautuminen ja rajat sekä herkän elämyshakuisuus. 

Tutustu blogiin

Onko Herkkis-live jo tuttu?

Kaksi erityisherkkyyden koulutettua kokemusasiantuntijaa ja ystävää keskustelevat erityisherkkyydestä vaihtelevista näkökulmista ja aihealueista käsin. Suositut livet 1-2 kertaa kuukaudessa ja tallenteen (kaudet 1 & 2) löytyvät @lempeampimina ja @kasikirjaminustasinulle tileiltä.

Haluatko toivoa aihetta? Laita rohkeasti viestiä yksityisviestillä tai [email protected]

Ota Instagram-tili seurantaan